Ajuntament de Tales

Localització
Mapes

Es troba enclavat en la comarca castellonenca de la Plana Baixa, situat en la vall que formen les últimes estribacions del Parc Natural de la Serra d'Espadà, que defineixen l'Espino (665 m.) i el Montí (608 m.) de sud a nord per l'est de la població, i el Tossal (466m.) en direcció nord-oest, nord-est al nord del riu i de la població. Linda al nord amb els termes municipals de Fanzara i Onda, al Sud amb els d'Alcudia de Veo i Artana; a l'est amb el d'Onda i l'oest amb els de Suera i Alcudia de Veo.

El nucli urbà es troba a una altura de 235 metres. L'altitud mitja del terme és de 300 metres, el relleu és suau i els pendents oscil·len entre el 50 - 15 %.

Actualment conta amb una població de vora 900 habitants. Aquests són de parla valenciana. Les seves cases ocupen la falda d'un petit turó, estan distribuïdes en carrers torts, amb pendents i empedrats, algunes amb desigualtat. Les cases són més reduïdes a mesura que s'aproximen al castell que ocupa la cúspide de la loma de la muntanya. Tales pertany al partit judicial de Nules i diòcesi de Tortosa.

Posseïx una extensió de 14,7 km2. Gran part de la mateixa es troba poblada de grans extensions de bosc on les espècies predominants són els pins, sureres i alzines. Així, 937 hectàrees del terme municipal estan ocupades per extensions boscoses i 203 per superfícies de cultius.

Dista 27 Km. de la capital de la província, Castelló de la Plana i a 25 Km. de Borriana, capital de la Plana Baixa. L'accés al municipi és possible a través de la carretera CV-223 procedent d'Onda i d'Alcudia de Veo, la CV-205 procedent de Suera i la CV-201 de Viver a Onda. Les carreteres permeten la circulació de tot tipus de vehicles, classificant-se del tipus C-1. La resta de camins són de terra i asfalt, presenten un bon ferm pel que es qualifiquen tots ells del tipus C-2 i C-3.

Tales es troba igualment delimitada per trobar-se en la confluència dels rius Sonella i Veo en la vessant nord-oriental.

 

Formulari de cerca

Pueblo

Site developed with Drupal