Ajuntament de Tales

Dimarts, Gener 21, 2014 - 22:15
Museu Etnològic

El museu etnològic Municipal de Tales va ser inaugurat el Diumenge 8 de novembre de 1998 amb l'objecte de satisfer les aspiracions d'un poble que es preocupa per conservar i mantenir viva la seva memòria històrica, la seva cultura autòctona, les seves arrels, els seus costums i les seves tradicions enfront de la inevitable acció del canvi i de la transformació que s'ha sofert durant els últims 50 anys i que imposa inevitablement la modernitat.

L'Ajuntament de Tales, al costat de joves de l'Associació Cultural, van decidir portar endavant aquest projecte amb la finalitat de rehabilitar l'antic Molino del carrer de Carme, l'únic que quedava pràcticament intacte dels tretze molins que hi havia al poble anteriorment.

El 5 de maig de 1994 es va adquirir el local i es va començar a treballar amb l'ajuda del projecte LEADER, la Conselleria de Treball i l'Ajuntament de Tales.

Pot ser que aquesta sigui una de les edificacions més antigues de Tales, ja que està situada en la part més antiga del poble. L'edifici compta amb tres plantes de 111 m2/planta, amb una estructura totalment de pedra. El seu sostre que en la seva major part estava enfonsada i en mal estat, es va reconstruir intentant reproduir-ho conforme era abans de canya i teula. També es van haver de restaurar les escales respectant en la mesura del possible la construcció de l'època.

A l'interior de l'almàssera, en la planta baixa trobem dues premses. La més petita és originària del molí i es va fer servir amb caràcter particular per obtenir de cada collita l'oli per a l'ús de la família propietària. L'una altra mes gran es va adquirir de segona mà quan el molí va passar a formar part d'una societat integrada per 24 socis.

En la primera planta es poden veure el que seria un habitatge del segle XIX, així com la indumentària tradicional, utensilis i aparells dels llauradors.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Formulari de cerca

Pueblo

Site developed with Drupal